2018

EMMANUEL SEJOURNE

Emmanuel Séjourné je francouzský skladatel a perkusionista. Narodil se 16. července 1961 v Limoges. Jeho hudba je rytmická, romantická, energická, inspirována jak západní klasickou tradicí, tak současnou populární kulturou. Jeho díla jsou součástí repertoáru řady orchestrů. Patří mezi ně Radio Sinfonie Orchester Stuttgart, Nagoya Philharmonic, Ósaka Philharmonic, Sinfonia Toronto, Croatian Radio Television Symphony, Luxembourg Philharmonic, Lausanne Chamber Orchestra, Orchestre de la Suisse Italienne, Orchestre de la Suisse Romande, Camerata de Bourgogne, Sofia Soloists, Latvian National Symphony Orchestra, Orchestre d’Auvergne, de Cannes, Nice, Pau, Mulhouse, Bochumer Symphoniker, Württembergisches Kammerorchester, Paris Brassband a nepočítaně dalších. Získal si uznání v komunitě hráčů na bicí nástroje a jeho díla jsou objednávána a nahrávána mnoha umělci, včetně Bogdana Bácanu s Wave Quartetem , Christopha Sietzena, Alexeje Gerassimeze, Garyho Cooka, Ju-Percussion Group, Nancy Zeltsman, Marty Klimasary a Katarzyny Myćky.

Obrovský úspěch mají jeho koncertantní skladby, a to jak Koncert pro vibrafon a smyčce (1999), nebo Dvojkoncert pro vibrafon, marimbu a symfonický orchestr hraný od jeho vzniku (2012) v Bulharsku, Číně, Švýcarsku, Německu, Polsku, Brazílii, Turecku, Lotyšsku, Koreji a Francii. Jeho Koncert pro marimbu a smyčcový orchestr, objednaný a provedený Bogdanem Bácanu, je od roku 2005 přední skladbou marimbového repertoáru, a byl hrán s orchestrem již více než čtyřistakrát.

Emmanuel Séjourné však není limitován jen světem bicích nástrojů. Zkomponoval taktéž mnoho skladeb pro symfonický orchestr (např. Ketsana), komorní skladby (na objednávku pařížské Opery a dua Contrastes), i skladby sborové (objednané INECC – Evropským sborovým institutem).

Jeho vášeň pro pódium ho vedla též ke kompozici pro Percussions claviers de Lyon – představení Planète Claviers na objednávku Grame Festival. Tato divoká a netradiční show byla uvedena stodvacetkrát v letech 1998 a 2001. Podněcován fascinací vztahy mezi různými formami uměleckého výrazu napsal hudbu pro divadlo i televizi. Komponoval hudbu k představení pro Ballet du Rhin, které bylo hráno k dvoutisícímu výročí města Štrasburku, a v roce 2004 napsal komedii School Boulevard na objednávku Národního divadla v Lucemburku.

Emmanuel Séjourné současně působí i jako instrumentalista. Společně se saxofonistou Philippem Geissem založil ansámbl Noco Music, který získal ocenění European Audiovisuel Grand Prix. Jako sólista i jako člen souboru Accroche-Note premiéroval přes stovku děl (Donatoni, Manoury, Fedele, Hurel…), včetně koncertů, komorní a sólové hudby. Koncertuje po celém světě.

Díky touze sdílet svou vášeň pro hudbu se stal také vedoucím pedagogem Katedry bicích nástrojů na Štrasburské konzervatoři.

Jeho mistrovské kurzy jsou enormě úspěšné na hudebních školách napříč Evropou, Asií a USA.

Často je zván do porot bezpočtu mezinárodních hudebních soutěží, jako například ARD Competition, Ženeva, Tromp Competition, Salzburg Marimba Competition.

Hraje na nástroje značky Adams a paličkami Resta-Jay. 

DOM FAMULARO

Dom Famularo (*1953) je bubeník, pedagog, autor, edukátor a motivační řečník z Long Islandu,
N.Y. Svoji kariéru začal jako jazzový bubeník. Studoval u několika největších bubeníků dvacátého století, včetně Jima Chapina a Joe Morella. Se svou vášní pro jazz a schopností inspirovat druhé započal úspěšnou kariéru pedagoga v ranku bicích nástrojů. Některé z nejúspěšnějších jazzových a rockových bubeníků vyučoval právě Dom. Senzační bubnování a brilantní komunikační schopnosti přinesly Domu Famularovi reputaci předního světového umělce a pedagoga ve hře na bicí soupravu. 
Své masterclassy a cliniky vedl po celém světě, například ve Spojených státech, v Kanadě, Kolumbii, Mexiku, Anglii, Francii, Německu, Norsku, Polsku, Srbsku, Maďarsku, Litvě, Řecku, Kostarice, Hondurasu, Portoriku, Číně, Taiwanu, Japonsku, Malajsii, Indonésii, Austrálii, Novém Zélandě, Jižní Africe, Bostwaně a dalších.
Dom založil před mnoha lety na Long Islandu, N. Y. první Wizdom Drumshed School na světě. („Wizdom“ je složenina slov wizard a Dom.) Tyto školy spolupracující s Domem nalezneme v současnosti již po celém světě. V kanadském Québeku je řízena Stephanem Chamberlandem, ve Francii Robem Hironem, v Paříži Rogerem Rimbertem, a v Itálii Massimo Russem.

Dom se nespoléhá na slávu významných kapel, nicméně vystoupení s the Buddy Rich Bigbandem, B.B. Kingem, Lionelem Hamptonem, Chuckem Leavellem (Rolling Stones), T Lavitzem (The Dixie Dregs) a Louie Bellson Bigbandem odhalují kořeny jeho hry. Sdílel pódium s Dave Wecklem, Steve Gaddem, Vinnie Colaiutou, Simon Phillipsem, Billy Cobhamem, Bernardem Purdiem, Rodem Morgensteinem, Chester Thompsonem, Terry Bozziem, Will Calhounem, Deenem Castronovo, Russ McKinnonem, Chad Smithem, Markem Schulmanem, Denny Carmassim, Liberty DeVittem a Jimem Chapinem na celosvětových bubenických událostech. Dom s láskou vzpomíná na vystupování s Jeffem Porcarem a Larrie Londinem, se kterými oběma mu bylo ctí přátelit se a hrát.

Kromě velkých bubenických expozé a edukačních turné je Dom i aktivním pedagogem na univerzitách, bubenických školách a hudebních kempech. Vystupoval na Percussive Arts Society Convention (PASIC), Percussion Institute of Technology (PIT) v Hollywoodu, CA, v North Texas State University, na bubenických kempech Graham Cole v Anglii a Black Forest v Německu a na mnoha dalších místech. Stejně tak působí jako poradce v předních hudebních společnostech a jako vzdělávací konzultant pro Sabian, Promark Sticks, Evans Drumheads, Mapex Drums, Hudson Music a Wizdom Media.

Program

Pátek 7. 12. 2018
9:30 – 11:30Workshop
13:00 – 15:00Workshop
16:00Koncert studentů konzervatoří
17:30Vernisáž výstavy obrazů
19:00Koncert studentů zahraničních hudebních univerzit
21:00PerkuSeance mini
Sobota 8. 12. 2018
9:30 – 11:30Workshop
13:00 – 15:00Workshop
16:00Koncert studentů konzervatoří
19:00Koncert studentů českých a slovenských hudebních akademií
cca 21:00PerkuSeance mini
Neděle 9. 12. 2018
9:30 – 11:00Worskhop
11:00 – 12:30Workshop
14:00PerkuSeance Maxi (foyer)
16:00Závěrečný koncert zahraničních hostů